Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Rekl??m:

P??tt??m vir??g-aj??nd??k

Ali Box Klub

Thai massz??zs

Balla ingatlan

Bosla AutoRent

Hasznos H?­rek
Column count doesn't match value count at row 1
Online Statisztika
Online vendégek: 0
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Regisztrált tagok: 690
Aktiválatlan tagok: 6357
Legújabb tag: fehasznalonev

Látogatók ma: 13337
Online látogató: 0
Max. Onlinerekord: 220
Max. napi rekord: 28603
Látogatók tegnap: 22325
Látogatók a hónapban: 591607

Utolsó 24 órában: 
Rekl??m

Hirdet??si fel??let

Jel??l??

Facebbok


iwiw

Jogi impreszum:
Copyright © www.amivarosunk.hu; 2009. Minden saj??t h?­rt, minden inform??ci??t (f??nyk??pet, filmet, sz??veget, hanganyagot), amit itt az oldalon tal??lnak, forr??ssal megjel??lve (www.amivarosunk.hu), enged??ly n??lk??l megjelen?­thet??! Az oldal tartalm????rt, amit a regisztr??lt tagok ?­rnak ??s a bek??ld??tt k??pek??rt, h?­rek??rt, felel??ss??get a port??l ??s ??zemeltet??je nem v??llal! Minden megjelent h?­r??rt, amit az olvas?? k??ld be, saj??t felel??ss??gre teszi. A jogi k??vetkezm??nyeket mag??ra v??llalja! B??vebben: az oldal szab??lyzat??ban!
Szigetszentmikl??s inform??ci??s oldala linkgy??jtem??ny
Megosztások
Hozzászólások
 Téma nyomtatása
K??zleked??s
Jani
Az mit sem sz??m?­t. S??t, az M0 ut??ni ??tszakasznak m??g ??p?­t??si enged??lye sincs., teh??t m??g als??rend?? ??tnak sem min??s?­thet??.
Az ??nkorm??nyzat hivatalosan ?­r??sban is elismerte, illetve t??bbsz??r sz??ban is elhangzott (mint az el??z?? test??leti ??l??sen is a ker??kp??r??ttal kapcsolatban), hogy ez az ??tszakasz a jelenlegi ??llapot??ban ilyen m??rt??k?? forgalom levezet??s??re nem alkalmas.
Ebben az esetben pedig oldj??k meg a probl??m??t ahogy az a dolguk is lenne, ??s k??sz.

A megold??s pedig el??g egyszer??: t??bb ??s hat??konyabb fekv??rend??r telep?­t??se, ami val??ban cs??kkenten?? az ??tmen?? forgalmat (eredetileg is t??bbnek a telep?­t??s??r??l volt sz??) , valamint rendszeres rend??ri jelenl??t a reggeli ??r??kban ezzel is r??b?­rva a k??zleked??ket a sebess??ghat??rok betart??s??ra, ami szint??n elvehetn?? a kedv??t a reggeli v??gigsz??guldoz?? siet??s aut??soknak hiszen hosszabb lenne a menetid??.
 
Joe_bacsi
Ha cinikus akarn??k lenni, akkor azt mondan??m, hogy az M0-??s ut??ni k??ty??s ??tszakasz maga a term??szetes forgalomlass?­t??...Smile
 
http://www.egyszigetpolgarorelmelkedesei.eoldal.hu/
Jani
Valahogy ??gy, csak az a gond, hogy a mennyis??get m??g az sem veti vissza.

De ha m??r ?­gy ?­r??sba elegyedt??nk, lenne egy szint??n k??zleked??ssel ??s polg??r??rs??ggel kapcsolatos k??rd??sem.

Ma d??lel??tt a a Mass??nyi ??ton a k??rforgalomt??l p??r m??terre egy bek??t?? ??t sz??l??n ??llt a polg??r??rs??g aut??ja, persze azonnal le lehetett v??gni, hogy mi miatt. Ugyanis a k??rforgalom ??s a szennyv?­ztiszt?­t?? telep bej??rata k??z??tti 100 m??teres szakaszon 60 km/h korl??toz??s van, ??s a telep mell??k??tja ut??n p??r 100 m??terre ott ??lltak a rend??r??k is az ??t sz??l??n meg??ll?­tani a gyorshajt??kat. Mondjuk azon a r??vid szakaszon a k??rforgalomb??l kihajtva a kom??tosabban k??zleked??k ??gy sem gyors?­tan??nak 60 f??l??, illetve mellett??k elhaladva a sz??nd??k is el??g egy??rtelm??, mindezek ellen??re ?­gy is akadt n??h??ny mad??r akit megfogtak, visszafel?? j??vet konkr??ten egyszerre 2 aut??st is lemeszeltek ??ppen.
A k??rd??sem: ha a polg??r??r??k nem m??rhetnek sebess??get, akkor a rend??rs??gnek mi a pl??ne ebben az eg??szben? A polg??r??r aut?? tal??n kev??sb?? felt??n??? Smile Mert akkor haszn??lhatn??k ink??bb a civil kin??zet?? rend??rs??gi aut??ikat.
Vagy annyira kev??s a rend??raut??, hogy a sebess??gm??r??shez nem jut bel??le?
Illetve visszafel?? is, ha ??gy is a rend??rs??g d??nti el a m??r??sek hely??t, mi a polg??r??rs??gnek ebben a j??, hogy az aut??jukban egy ember??k csak ott ??cs??r??g egy rend??r mellett?

Meg egy??ltal??n, mi??rt nem a lakott ter??leteken m??rnek ahol j??val vesz??lyesebb a gyorshajt??s? (ez csak amolyan k??lt??i k??rd??s)
Szerkesztette: Jani - 2012/09/28 00:13:32
 
Joe_bacsi
Kedves Jani!

??n kb. k??t h??napja kil??ptem a Polg??r??rs??gb??l, ??gyhogy most konkr??tan nem tudom milyen akci?? volt ez, de t??nyleg logik??tlannak t??nik. Szokott lenni ilyen k??z??s akci?? a polg??r??r??kkel m??skor is, de a polg??r??r??k szerepe ??ltal??ban a sof??rk??d??s. Lehet, hogy most az ??j kapit??ny kital??lt valamit...

Egy??bk??nt t??nyleg t??bbsz??r k??ne m??rni a v??roson bel??l is.!nem_ertem!
 
http://www.egyszigetpolgarorelmelkedesei.eoldal.hu/
Jani
"a polg??r??r??k szerepe ??ltal??ban a sof??rk??d??s"

??n is valami hasonl?? k??vetkeztet??st vontam le a l??tottak alapj??n, csak ??ppen ennek az ??rtelm??re nem j??ttem m??g r?? ??s ez??rt is ??rdekl??d??m ezzel kapcsolatban mint ex polg??r??rt??l.
Teh??t a rend??rs??gnek nincs el??g aut??ja ??s ez??rt veszik ig??nybe a polg??r??rs??g aut??it? Ennyire az??rt csak nem lehetnek legaty??sodva Smile
 
Joe_bacsi
Dehogynem! Sokszor el??fordul, hogy sz??k a keresztmetszet n??luk ezen a t??ren...Smile
Szerkesztette: Joe_bacsi - 2012/09/29 23:42:07
 
http://www.egyszigetpolgarorelmelkedesei.eoldal.hu/
Jani
Na de ennyire, hogy m??g v??roson bel??l sincs keret??k kimenni aut??val, ez komoly?

Akkor ezennel ind?­tv??nyozom, mindenki aki el??gedetlen a lak??k??rnyezete k??zleked??sbiztons??g??val aj??nlja fel seg?­ts??g??t ??s aut??j??t a rend??rs??gnek, ha csak ezen m??lik hogy dolgozzanak! K?­v??ncsi lenn??k mit sz??ln??nak hozz??, ha t??nyleg felaj??nlana valaki ilyen lehet??s??get? !hmmm!
Szerkesztette: Jani - 2012/09/30 00:36:06
 
Jani
Tegnap volt "szerencs??m" megtapasztalni a Csepeli ??ton uralkod?? k??oszt. Eddig csak napk??zben j??rtam arra, olyankor a munk??sok ir??ny?­tott??k a forgalmat, nagy torl??d??s nem is volt tapasztalhat?? ??s t??l sokat sem kellet v??rni.
Viszont eg??szen m??s a helyzet este. Gondoltam olyan sokan 7 k??r??l m??r nem j??rnak arra, Csepel ir??ny??ba amerre ??n is mentem nem is voltak sokan, viszont a kihelyezett l??mp??k voltak bekapcsolva, ??s tot??lis volt a k??osz. Hi??ba voltak kevesen el??ttem, m??gis csak a sokadik l??mpav??lt??sra lehetett ??tjutni, a k??vetkez??k miatt. A l??mpa alig 20(!) m??sodpercig jelzett csak z??ldet, ??s abb??l a 20-b??l is kb 18 m??sodperc azzal telt el, hogy m??g mindig j??ttek szemb??l! ?gy persze, hogy csak p??r aut?? tudott l??mpav??lt??sonk??nt ??tjutni, a Mikl??s ir??ny??ba halad??k meg gondolom meg b??ven a nekik pirosban is behajtanak, mert volt olyan l??mpav??lt??s is mikor annyian j??ttek, hogy Csepel ir??ny??ba senki sem tudott elindulni a z??ld alatt. Vagy azt tudom m??g elk??pzelni, hogy olyan balf@sz m??don ??ll?­tott??k be a l??mp??kat, hogy nem lehet annyi id?? alatt megtenni a k??t l??mpa k??z??tti t??vot.
B??rmelyik verzi?? is ??ll fenn, ez ?­gy teljesen felh??bor?­t?? ??s m??k??d??sk??ptelen, nem is ??rtem mi??rt nem tett??t ezt m??g sz??v?? akik rendszeresen arra k??zlekednek, vagy mi??rt nem oldott??k meg m??r ezt a dolgot norm??lisan, 2012-ben ez m??r csak nem lehet annyira bonyolult! Angry
 
Joe_bacsi
Ma d??l k??r??l egy kb. 20-perces intenz?­v es??z??s tesztelte a v??rosunk csapad??kelvezet?? rendszer??t. Mit mondjak, ism??t cs??d??t mondott!

??ppen dolgom volt a v??rosban, ??gyhogy saj??t szememmel gy??z??dhettem meg r??la, hogy az ?d??m Jen?? s??t??nyon, a K??kt?? szabadid??park mellett, a T??k??li-Csokonai utc??k keresztez??d??s??ben l??v?? szikkaszt??n??l, a Hat??r ??ton t??bb helyen (r??ad??sul az ARIES el??tt a szok??sos m??don a szennyv?­zakna-fedeleken kereszt??l bugyog fel a b??d??s kever??k), a Hat??r ??t-Gy??ri ??t keresztez??d??sben a Czifra-kocsma el??tt, de m??g a nemr??g befejezett Tebe-sori es??v?­z-elnyel?? ??rkok egyes r??szein is a szok??sos probl??m??k jelentkeztek: hatalmas t??cs??kban ??llt az utakon ??s az ??tsz??leken a v?­z, a rendszer ??tmenetileg nem gy??zte elvezetni a r??vid id?? alatt leesett mintegy 20-30 mm csapad??kot.

Felh?­vtam a hivatalt, ahol nyugt??zt??k a bejelent??semet, tudnak a probl??m??r??l, ??s a megnyugtat?? megold??st abban l??tj??k, hogy egyr??szt majd valamikor tov??bb ??p??l a v??ros csapad??kelvezet?? rendszere, m??sr??szt pedig a lakosok felhagynak azzal a rossz, ??s el??gg?? el nem ?­t??lhet?? szok??sukkal, hogy szab??lytalanul a szennyv?­zcsatorn??ba k??tik az es??v?­z-elvezet?? rendszer??ket.

?šgyhogy ez??ton is k??rem azokat a lakosokat, akik ilyet tesznek, hogy sz??lljanak magukba!!ideges!

 
http://www.egyszigetpolgarorelmelkedesei.eoldal.hu/
Joe_bacsi
A Polg??rmesteri Hivatal ??vente t??bb mint brutt?? 100-120 mFt-ot k??lt ??tkarbantart??sra egy, a VIT??P'95 Kft-vel a 2011-2012. ??vekre k??t??tt keretszerz??d??s alapj??n.

A 2012. szeptemberi GB- ??s PB-??l??seken ??j p??ly??zat ki?­r??s??r??l d??nt??ttek, egyben meghat??rozt??k a 2013. ??vre vonatkoz??an ezen munk??k m??szaki tartalm??t (az el??k??sz?­t?? anyagok az EDtr-en megtekinthet??k!). Ebben t??bbek k??z??tt szerepel egy 2 mFt-os t??tellel az elk??sz??lt munk??k m??szaki ellen??rz??se is. ??sszess??g??ben mintegy 10%-os ig??ny-n??veked??sr??l van sz??. ??rdekes m??don a v?­zelvezet??si munk??k ??vr??l-??vre ??lland??an szerepelnek, mintha azok egy folyamatos, soha v??get nem ??r??, megoldhatatlan feladatot jelenten??nek, nem pedig egyszer's-mindenkorra kellene megoldani...

Az sem der??l ki az anyagokb??l, hogy hol van ebben a Magyar Plastiroute Kft. helye ??s szerepe. Az ??nkorm??nyzatnak egy 2011. 08. 31-i KT-hat??rozata szerint a v??rosi utak kezel??s??re (??zemeltet??s, fenntart??s, ellen??rz??s, vizsg??lat) a 2012-2013. ??vekre ??vente 20,5 milli?? Ft fizet az ??nkorm??nyzat a Magyar Plastiroute Kft-nek. A hat??rozathozataln??l az LMP-s ellenz??ki k??pvisel?? m??r kifog??solta, hogy havi 1,7 milli?? Ft-ot ugyan mire akarnak kifizetni. Mivel a Dr V??ntsa Botond e c??gn??l tan??csad??, v??lelmezte is, hogy micsoda v??letlenek vannak!

A "Szigetszentmikl??si v??rosi utak egyes kezel??si feladatainak ell??t??sa" t??rgy??ban 2010. janu??r 22-??n a Magyar Plastiroute Kft-vel megk??t??tt szerz??d??s 2011. december 31-??n lej??r. A szolg??ltat??s folyamatoss??ga ??rdek??ben ??j k??zbeszerz??si elj??r??s lefolytat??s??ra van sz??ks??g.
Az ??nkorm??nyzat t??rzsvagyon??nak r??sz??t k??pez?? k??zutak kezel??se az al??bbi feladatokat foglalja mag??ba:
b) ??zemeltet??s, vagyis a k??z??ti forgalom biztons??gos ??s kultur??lt lebonyol?­t??s??t, a k??zutak biztons??gos haszn??lat??t el??seg?­t?? rendszeres, illetve eseti k??z??tkezel??i beavatkoz??sok ??sszess??ge;
c) fenntart??s, vagyis a forgalmi ig??nybev??telb??l ??s az id??j??r??si, valamint egy??b term??szeti hat??sokb??l sz??rmaz?? term??szetes leroml??s ellens??lyoz??s??hoz sz??ks??ges tev??kenys??gek ell??t??sa, amely alkalmas a meglev?? k??zutak ??llag??nak meg??v??s??ra
d) ellen??rz??s ??s vizsg??lat, vagyis a k??zutak szakszer?? fel??gyelete a k??z??tkezel??si szolg??ltat??si oszt??lynak megfelel??en meghat??rozott gyakoris??ggal.
A Magyar Plastiroute Kft-vel megk??t??tt szerz??d??sben a fenti feladatok ell??t??s??ra kifizetett v??llalkoz??i d?­j k??t r??szb??l ??ll.
1. Az ellen??rz??ssel, ??s vizsg??lattal kapcsolatos feladatokra meg??llap?­tott havi ??tal??nyd?­jb??l,
2. az ??zemeltet??ssel, fenntart??ssal kapcsolatos feladatok ell??t??s??b??l ad??d?? havonta beny??jtott jav?­t??si d?­j sz??ml??b??l, az al??bbiak szerint (az ??sszegek brutt?? Ft-ban ??rtend??k):

Id??szak ?tal??nyd?­j Jav?­t??si/karbantart??si d?­j ??sszesen
2010 9.450.000 12.000.000 21.450.000
2011 9.450.000 10.000.000 19.450.000
??sszesen18.900.000 22.000.000 40.900.000

A feladathoz sz??ks??ges fedezet a fenti t??bl??zat alapj??n a 2012. 01. 01- 2013. 12. 31-ig tart?? id??szakra brutt?? 41,0 milli?? forint.


Nincs itt az ellen??rz??si munk??kra vonatkoz??an v??letlen??l k??tszer-sz??ml??z??s?

Meg??rne egy alaposabb vizsg??latot, hogy konkr??tan mikor, mire ??s mennyit fizetett ki a Polg??rmesteri Hivatal a 2011-2012. ??vekben ennek a k??t c??gnek!Angry
Szerkesztette: Joe_bacsi - 2012/10/19 13:53:20
 
http://www.egyszigetpolgarorelmelkedesei.eoldal.hu/
lbalazs
most tal??ltam ezt a cikket a hal??sztelki ??gr??l:

http://iho.hu/hir...nak-120619

nem der??l ki bel??le semmi persze
tov??bbra sem ??rtem, hogy mi t??rt??nik itt??
 
Jani
lbalazs ?­rta:
most tal??ltam ezt a cikket a hal??sztelki ??gr??l:

http://iho.hu/hir...nak-120619

nem der??l ki bel??le semmi persze
tov??bbra sem ??rtem, hogy mi t??rt??nik itt??


Ami??ta le??lltak az ??p?­t??ssel (kb ny??r ??ta) m??r sejteni lehetett, hogy mi fog t??rt??nni: nagy semmi!

Ez is amolyan igazi magyaros t??rt??net, m??r k??sz a mikl??si ??s csepeli szakasz, de pont a kett??t ??sszek??t?? ne legyen m??r k??sz, mert nehogy j?? legyen nek??nk.
 
lbalazs
??dv
up Smile

nos, nem tudom valakinek felt??nt-e a k??vetkez?? okoss??g
az M0 hal??sztelki lehajt??j??n??l ugye pillanatnyilag le van z??rva a felhajt??
a lez??rt s??vban 2 nagy t??bla tereli el a forgalmat
DE, a lez??rt s??vnak minden ciklusban z??ldet ad a l??mpa!! mik??zben a t??bbi ir??nyban ??ll a hossz?? sor Wink

egy ideig rem??nykedtem, hogy felrobbantj??k v??gre ezt a m??k??d??sk??ptelen l??mpa komplexumot ??s egy k??rforgalom ker??l ide, de ??gy l??tom ez csak hi?? ??br??nd..
 
Jani
lbalazs ?­rta:
??dv
up Smile

nos, nem tudom valakinek felt??nt-e a k??vetkez?? okoss??g
az M0 hal??sztelki lehajt??j??n??l ugye pillanatnyilag le van z??rva a felhajt??
a lez??rt s??vban 2 nagy t??bla tereli el a forgalmat
DE, a lez??rt s??vnak minden ciklusban z??ldet ad a l??mpa!! mik??zben a t??bbi ir??nyban ??ll a hossz?? sor Wink

egy ideig rem??nykedtem, hogy felrobbantj??k v??gre ezt a m??k??d??sk??ptelen l??mpa komplexumot ??s egy k??rforgalom ker??l ide, de ??gy l??tom ez csak hi?? ??br??nd..Ennek az az egyszer?? oka, hogy a felhajt??t ugyan megsz??ntett??k, de lehajtani m??g mindig lehet, ?­gy emiatt m??k??dtetik tov??bbra is a l??mp??t.
Ha nem lenne l??mpa, a lehajt??k nem tudn??nak Hal??sztelek ir??ny??ba kihajtani a R??k??czi ??tra, ??s bedugulna t??l??k az eg??sz M0. Mint ahogy volt erre kor??bban is gyakran p??lda, mikor a lakihegyi zebra l??mp??ja fel szokta torlaszolni a forgalmat a R??k??czin, emiatt az M0 lehajt??r??l nem tudnak kihajtani, ett??l m??r a lehajt?? el??tt is ??ll a sor az M0 k??ls?? s??vj??ban, ami pedig gener??lja a dug??t eg??szen Di??sdig vagy m??g tov??bb.
 
Ugrás a fórumra:
Utolsó aktív fórumtémák
  Téma Megnyitva Válaszok Utolsó üzenet
[Szavazás] OFF Topik (amolyan d??h??ng??)
Minden egy??b
444827 1072 vasmacska
2012/12/28 22:56:51
K??zleked??s
Minden egy??b
274319 533 Jani
2012/12/24 15:26:28
[Szavazás] Bucka csatorn??z??s aluln??...
Bucka
57622 122 Joe_bacsi
2012/11/24 14:35:46
[Szavazás] Szigetszentmikl??si ??nkorm...
Politikai vitaf??rum
59814 192 Joe_bacsi
2012/11/07 01:20:16
Virtu??lis k??rnyezetv??del...
Minden egy??b
29002 40 Joe_bacsi
2012/11/06 00:35:43
Legújabb képek
Csak 2 ...

Beküldte:
Nadzsi1

Beküldte:
Nadzsi1

Beküldte:
Nadzsi1
Mai névnapos
Ma 2022. november 26. szombat,
Virág napja van.
Holnap Virgil napja lesz.

Mai Névnaposok

Nincs névnaposunk

Események
<< November 2022 >>
H K Sz Cs P Szo V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
Nyilvános szavazás
??n hogyan szavazna, ha k??pvisel?? lenne?

Hagyn??m a jelenlegi ??llapotot ??s minden k??pvisel?? adhatna tov??bb a k??pvisel??i keret??b??l
Hagyn??m a jelenlegi ??llapotot ??s minden k??pvisel?? adhatna tov??bb a k??pvisel??i keret??b??l
51% [51 Szavazatok]

Mev??ltoztatn??m, hogy csak a test??let egy??ttesen d??nthessen a p??nzr??l
Mev??ltoztatn??m, hogy csak a test??let egy??ttesen d??nthessen a p??nzr??l
11% [11 Szavazatok]

Megsz??ntetn??m ezt az adom??nyoz??si form??t, hiszen k??zp??nzr??l van sz??
Megsz??ntetn??m ezt az adom??nyoz??si form??t, hiszen k??zp??nzr??l van sz??
38% [38 Szavazatok]

Szavazatok: 100
Indult: 2012/07/16 06:22:11
Vége: 2012/09/11 17:50:55

Szavazás Archiv
REKL?M

Erdei falfest??s

"Keszi Gym"


Mos??g??pszerel??s

Csal??di napk??zi


Kertsz??p?­t??k


Karcs??sodjon  K??nnyed??n ak??r 2 ruham??retet!

HF Slender You St??di??


Profi ??n??letrajz k??sz?­t??s


Kids Club Szigetszentmikl??s


Erdei falfest??s

"Erdei falfest??s"


GAZDIKERES??!

Tal??lt kuty??k ??s macsk??k gal??ri??ja! Ha tal??lt kuty??t vagy macsk??, esetleg keresi kedvenc??t, akkor k??ldje be a f??nyk??p??t ??s egy r??vid le?­r??st!


Tal??lt kuty??k ??s macsk??k gal??ri??ja! Ha tal??lt kuty??t vagy macsk??t, esetleg keresi kedvenc??t, akkor k??ldje be az ??llat f??nyk??p??t ??s egy r??vid le?­r??st hozz??!
Hírlevél
Ha fel szeretnél írtakozni előbb regisztrálj az oldalon.
Id??j??r??s
Felh??k??p H??t??rk??p
Hirdet??s
Polg??rmesteri Hivatal

A T??NTET??S

Forr??s: www.szszm.hu
Partnereink:


Hun-Web Linkek