Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Rekl??m:

P??tt??m vir??g-aj??nd??k

Ali Box Klub

Thai massz??zs

Balla ingatlan

Bosla AutoRent

Hasznos H?­rek
Column count doesn't match value count at row 1
Online Statisztika
Online vendégek: 0
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Regisztrált tagok: 690
Aktiválatlan tagok: 6940
Legújabb tag: fehasznalonev

Látogatók ma: 1621
Online látogató: 0
Max. Onlinerekord: 220
Max. napi rekord: 28603
Látogatók tegnap: 0
Látogatók a hónapban: 1621

Utolsó 24 órában: 
























Rekl??m

Hirdet??si fel??let

Jel??l??

Facebbok


iwiw

Jogi impreszum:
Copyright © www.amivarosunk.hu; 2009. Minden saj??t h?­rt, minden inform??ci??t (f??nyk??pet, filmet, sz??veget, hanganyagot), amit itt az oldalon tal??lnak, forr??ssal megjel??lve (www.amivarosunk.hu), enged??ly n??lk??l megjelen?­thet??! Az oldal tartalm????rt, amit a regisztr??lt tagok ?­rnak ??s a bek??ld??tt k??pek??rt, h?­rek??rt, felel??ss??get a port??l ??s ??zemeltet??je nem v??llal! Minden megjelent h?­r??rt, amit az olvas?? k??ld be, saj??t felel??ss??gre teszi. A jogi k??vetkezm??nyeket mag??ra v??llalja! B??vebben: az oldal szab??lyzat??ban!
Szigetszentmikl??s inform??ci??s oldala linkgy??jtem??ny
Megosztások
FN24: Lidl-blokád: átálltak a rendőrök

A pénzüket követelő építési vállalkozók Szigetszentmiklóson még tartják a blokádot. 140 milliót követelnek a Lidltől, bár nem a cég tartozik nekik. Úgy tűnik, a rendőrség nem pártatlan.

A Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ) még kedden délelőtt vette blokád alá a Lidl szigetszentmiklósi és székesfehérvári logisztikai központját. Így akarják kikényszeríteni, hogy a bécsi úti Lidl építésében részt vevő hat VÉSZ-tag alvállalkozót fizessék ki. A blokád már csak Szigetszentmiklóson áll.


Székesfehérváron már feladták a blokádot

Miért a Lidlnél van blokád?

A hat építési vállalkozó eddig egy fillért sem kapott a bécsi úti Lidl építésénél végzett munkájáért. De nem a Lidl tartozik nekik, hanem a fővállalkozó Gropius ZRt. Ez a cég azonban nemrégen felszámolás alá került.

A Lidl Magyarország Bt. a Gropius felé minden fizetési kötelezettségének eleget tett, a fővállalkozó viszont nem fizette ki az alvállalkozókat. A VÉSZ ennek ellenére azért a Lidlen követeli a 140 millió forintot, mert garanciális javításokra ekkora összeget (jogszerűen) visszatartott az áruházlánc. A vállalkozók pedig úgy gondolják, ebből fizethetne nekik a multi.

Igen ám, de a garanciális visszatartásból maradó rész a felszámolót illeti. Viszont a VÉSZ elnöke szerint arra is lenne lehetőség, hogy a Lidl megvásárolja a követeléseket, és ő maga egyenlítse ki a számlákat. Éliás Ádám szerint ez már más hasonló esetben is működött.

Székesfehérváron fel kellett adni

Mivel a székesfehérvári akciót nem jelentették be előre, így az szabálysértésnek minősült. Emiatt a blokádban részt vevők (mivel nem akarták, hogy a rendőrség előállítsa őket) még tegnap elhagyták a helyszínt. A szervezővel szemben a gyülekezési joggal való visszaélés miatt indítottak eljárást - tudta meg az FN24 a Fehér Megyei Rendőr-főkapitányság (FMRF) szóvivőjétől, R. Szabó Ágnestől.

Ma viszont „útzár” alá került a Lidlhez vezető 100-150 m-es útszakasz, amit már az áruház biztonsági emberei tartottak. Megálltak az út elejénél, és semmilyen arra járó autót nem engedtek be (így helyi tudósítónkét sem), legfeljebb a dolgozókét. Ez az út egyébként az Alba Ipari Zónáé, és nem a Lidlé.Nemrégiben kaptuk a hírt, hogy már nincs útzár. A rendőrség ugyanis felvilágosította a biztonsági szolgálat embereit, hogy nincs joguk lezárni az utat – tudtuk meg R. Szabó Ágnes szóvivőtől.

Szigetszentmiklóson kitartanak

A Lidl szigetszentmiklósi logisztikai központjánál még ott vannak a VÉSZ-esek. Viszont úgy tűnik, mintha ott a rendőrség az áruházi biztonsági emberek pártjára állna. Legalábbis nem avatkoztak be, amikor az őrök „rátámadtak” a Vállalkozók Érdekvédelmi Szövetségének (VÉSZ) elnökére. Éliás Ádám elmondása szerint a biztonságiak lökdösték őt, de erre a rendőrség nem avatkozott be, csak tétlenül nézett, illetve a védők mellé állt.

Éliás Ádám azt is elmondta, ma többféle módon is próbáltak nyomást gyakorolni, félpályás útlezárással, élőlánccal előbb közterületen, majd a Lidl belső területén is, de a rendőrség közbeavatkozása miatt ezeket az akciókat kénytelenek voltak beszüntetni. Tegnap éjjel a blokád alatt lévő kapu helyett a Lild nyitott egy másikat. A rendőrség pedig egy darabig behajtani tilos tábla kihelyezésével próbálta távol tartani a blokádra érkező autókat (és egy darabig a gyalogosforgalmat sem engedték be).

Éjszaka a helyszínre érkezett Szigetszentmiklós polgármestere, aki a rendőrkapitánnyal a Lidl vezetőivel és a VÉSZ elnökével tárgyalva kijelentette, hogy a törvénytelenül létrehozott kaput kollégái reggel „meg fogják vizsgálni”. A polgármester azt is közölte a VÉSZ szerint, hogy „megérti, amiért a tiltakozásnak ezt a módját választották”.

Éliás Ádám tartja magát ahhoz, hogy addig nem tágítanak, amíg vagy készpénzben, vagy követelésvásárlás útján a Lidl ki nem fizeti a hat építési vállalkozó számláit.

Comments
Comments
Hozzászólások
#1 | forst - 2011/11/17 02:42:57
H??t a Lidir??l sokmindent el lehet mondani, de most itt szerintem semmi k??z??k ehhez a dologhoz. V??giggondoltam mi lenne, ha a h??zamat ??p?­t?? c??g mondjuk nem fizette volna ki a villanyszerel??it, azok pedig ide j??rk??ln??nak hozz??m lecsapni a biztos?­t??kot. Meg mondjuk el??lln??k a gar??zskij??r??mat.
#2 | Nadzsi1 - 2011/11/17 02:45:27
??n is ezen agyaltam eg??sz nap, de elmentem ??s besz??ltem a t??ntet??kkel.... ??n meg??rtem ??ket
#3 | forst - 2011/11/17 04:21:43
Persze, ??n is meg??rtem ??ket. De rossz helyen kopogtatnak m??shol kellene cirkuszolniuk. Csak az a c??g m??r nagypolitika...
#4 | Nadzsi1 - 2011/11/17 04:44:23
az a baj (??s igen ciki sz??momra), hogy direktbe r??k??rdeztem arra, hogy a f??rumoz??k t??bb helyen is azt nem ??rtik, hogy ha a Gropius nem fizette ki ??ket, akkor ki??rt a Lidl el??tt demonstr??lnak.
J??tt is egy v??lasz r??, meg??rtettem, de annyi eszem nem volt, hogy jegyzeteljek vagy felvegyem hangra...... ?­gy ****s??get meg nem akarok le?­rni. ??rdekes inform??ci??hoz juttattak (Rem??lem, hogy ??n is ??ket). Meg kellene n??zni az ??sszes vel??k k??sz??lt interj??t, csak m??r nem tudok erre koncentr??lni...
#5 | kekec - 2011/11/17 09:25:50
Seg?­tek kicsit Nadzsi. A LIDL, mint megrendel?? csak r??szben fizette ki a Gropius Zrt-t. Bizony??ra hallottatok m??r a j??teljes?­t??si ??s garanci??lis visszatart??sr??l ez a megrendel??si ??sszeg x (??ltal??ban 5) sz??zal??ka ??s jellemz??en 3-5 ??vre sz??l. Ezt az ??sszeget nem csak a v??gsz??ml??b??l, hanem a befogadott r??szsz??ml??kb??l is vonj??k. Val??sz?­n??s?­thet??, hogy ezzel az ??sszeggel rendelkezik a LIDL, illetve azzal az ??sszeggel is amit a V??SZ forr??sai szerint m??g nem fizetett ki a Gropius Zrtnek. A V??SZ szerint a LIDL felv??s??rolhatn?? az alv??llalkoz??k Gropiussal szembeni k??vetel??seit, amit a kijel??lt felsz??mol?? c??gen kereszt??l ??rv??nyes?­thetne. (B??r a k??vetel??sek bead??s??ra 40 napig van lehet??s??g, ami okt??ber 04-??n kezd??d??tt). A Gropius el??tt az??rt nem lehet "cirkuszolni", mert ott azt??n semmire nem jutn??nak. M??r a felsz??mol??s el??tti h??napokban sem lehetett el??rni a vez??rkart a c??g sz??khely??n. Nem hiszem, hogy ??pp most ??ln??nek ott az irod??ikban a t??ntet??kre v??rva. A V??SZ csak 6 v??llalkoz??t eml?­t, de enn??l sokkal t??bb c??g van, akik val??ban t??nkrementek a Gropius p??nz??gyi all??rje miatt. Akik az??rt nincsenek a t??ntet??k k??z??tt, mert nem maradtak meg az embereik akikkel ki lehet menni, sem aut??juk amivel ki lehet ??llni, sem p??nz??k a megjelent embereket fizetni ??s a V??SZ-nek az anyagi t??mogat??st.
#6 | forst - 2011/11/17 15:52:03
K??sz Kekec. Amit le?­rt??l ??n abb??l is azt l??tom, hogy a Lidi nem hib??ztathat??. Ha a garanci??lis visszatart??st is kifizette volna a Grophiusnak, akkor az a p??nz is val??sz?­n??leg k??mforr?? v??lt volna. Ezek szerint a t??ntet??k a Lidi el??vigy??zatoss??gb??l visszatartott p??nz??t k??vetelik. Azt a p??nzt a Lidi a garanci??lis jav?­t??sokra tartotta vissza szerz??d??s szerint, jogszer??en. Ha ?? kifizeti ebb??l a cs??dbe ment v??llalkoz??kat, akkor majd saj??t zsebb??l fogja fizetni ??t ??vig a jav?­t??sokat. Ez t??l??k sem v??rhat?? el. Gyakorlatilag a Lidi kedvess??g??n m??lik, hogy mit csin??l, fizet -e, ??s erre ??tlez??r??ssal apell??lni meglehet??sen rossz taktika.
A t??nkretett v??llalkoz??k ??s az elszeg??nyedett csal??dok trag??di??ja megr??z??, de ez??rt a le?­rtak alapj??n a Grophius felelhet.
#7 | yoland - 2011/11/19 17:02:14
Kedves "forst"!

M??r megbocs??ss, de meglehet??s sz??kl??t??k??r??s??gr??l tan??skodik a hozz??sz??l??sod.
Abban igazad van (szigor??an t??rv??nyess??gi szempontb??l), hogy a Lidl felel??ss??ge megk??rd??jelezhet?? ebben az ??gyben.
B??r felvet??dik a k??rd??s; felel??s magatart??s-e, hogy akkor is a f??v??llalkoz??nak fizetett, mikor m??r tudta, hogy az h??napok ??ta nem fizeti az alv??llalkoz??it? Lehet, hogy ez ?­gy volt t??rv??nyes, de ezzel maga el??tt g??rgette a probl??m??t, ??s vaknak, s??ketnek tettetve mag??t k??zrem??k??d??tt becs??letes emberek, csal??dok t??nkremenetel??ben, k??zrem??k??d??tt a jelenlegi helyzet l??trej??tt??ben.
Arr??l Te sem, ??s m??s hozz??sz??l?? sem ?­rt, hogy ilyen esetek (??s sok ilyen t??rt??nik ebben az orsz??gban) egy??ltal??n hogyan j??hetnek l??tre?
H??t milyen jog??llam az, ahol ilyen "cs??d"-nek ??lc??zott, val??j??ban rabl??snak, tolvajl??snak k??zt??rv??nyes b??ncselekm??nynek min??s?­thet?? esetek t??rt??nnek, tulajdonk??ppen t??rv??nyesen, a jog seg?­ts??g??vel?
Nem vagyok (annyira) naiv, tudom, hogy a jog ??s igazs??g m??s fogalmak, j?? esetben k??zel ??llnak egym??shoz, de sokszor nem azonosak. Egy jogrendszer, azonban akkor j?? ??s elfogadhat??, ha ez a k??l??nbs??g min??l kisebb a k??t fogalom k??z??tt, erre a t??rv??nyhoz??snak ??s jogalkalmaz??snak t??rekednie kell! Arr??l nem is besz??lve, hogy a joggal szembeni egyik legfontosabb elv??r??s a J??ZAN ??SZ k??vetel??se. Ez az eset is azt bizony?­tja, hogy ez a felt??tel itt ??s most nem teljes??l.
Egy??ltal??n ??rthetetlen, hogy mi??rt nem v??ltoztattak m??r a cs??dt??rv??nyen, hiszen sz??mos eset bizony?­tja, hogy az nem teljes?­ti a minim??lis igazs??goss??gi ??s az eml?­tett j??zan ??sz szerinti k??vetelm??nyeket sem.
A kialakult helyzet??rt teh??t az ??llam a felel??s (a rossz t??rv??nyeket kihaszn??l?? ??gyesked??k mellett).
V??g??l k??rdezem; h??ny embernek, csal??dnak kell m??g t??nkre mennie, szeg??nys??gbe tasz?­t??dnia, h??ny ember lesz m??g ??ngyilkos, m?­g becsukja a t??rv??ny azokat a bizonyos kiskapukat?
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Még nem értékelték
Utolsó aktív fórumtémák
  Téma Megnyitva Válaszok Utolsó üzenet
[Szavazás] OFF Topik (amolyan d??h??ng??)
Minden egy??b
452703 1072 vasmacska
2012/12/28 22:56:51
K??zleked??s
Minden egy??b
284515 533 Jani
2012/12/24 15:26:28
[Szavazás] Bucka csatorn??z??s aluln??...
Bucka
59831 122 Joe_bacsi
2012/11/24 14:35:46
[Szavazás] Szigetszentmikl??si ??nkorm...
Politikai vitaf??rum
61436 192 Joe_bacsi
2012/11/07 01:20:16
Virtu??lis k??rnyezetv??del...
Minden egy??b
31174 40 Joe_bacsi
2012/11/06 00:35:43
Legújabb képek
Csak 2 ...

Beküldte:
Nadzsi1

Beküldte:
Nadzsi1

Beküldte:
Nadzsi1
Mai névnapos
Ma 2023. február 01. szerda,
Ignác napja van.
Holnap Karolina, Aida napja lesz.

Mai Névnaposok

Nincs névnaposunk

Események
<< Február 2023 >>
H K Sz Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          
Nyilvános szavazás
??n hogyan szavazna, ha k??pvisel?? lenne?

Hagyn??m a jelenlegi ??llapotot ??s minden k??pvisel?? adhatna tov??bb a k??pvisel??i keret??b??l
Hagyn??m a jelenlegi ??llapotot ??s minden k??pvisel?? adhatna tov??bb a k??pvisel??i keret??b??l
51% [51 Szavazatok]

Mev??ltoztatn??m, hogy csak a test??let egy??ttesen d??nthessen a p??nzr??l
Mev??ltoztatn??m, hogy csak a test??let egy??ttesen d??nthessen a p??nzr??l
11% [11 Szavazatok]

Megsz??ntetn??m ezt az adom??nyoz??si form??t, hiszen k??zp??nzr??l van sz??
Megsz??ntetn??m ezt az adom??nyoz??si form??t, hiszen k??zp??nzr??l van sz??
38% [38 Szavazatok]

Szavazatok: 100
Indult: 2012/07/16 06:22:11
Vége: 2012/09/11 17:50:55

Szavazás Archiv
REKL?M

Erdei falfest??s

"Keszi Gym"


Mos??g??pszerel??s

Csal??di napk??zi


Kertsz??p?­t??k


Karcs??sodjon  K??nnyed??n ak??r 2 ruham??retet!

HF Slender You St??di??


Profi ??n??letrajz k??sz?­t??s


Kids Club Szigetszentmikl??s


Erdei falfest??s

"Erdei falfest??s"


GAZDIKERES??!

Tal??lt kuty??k ??s macsk??k gal??ri??ja! Ha tal??lt kuty??t vagy macsk??, esetleg keresi kedvenc??t, akkor k??ldje be a f??nyk??p??t ??s egy r??vid le?­r??st!


Tal??lt kuty??k ??s macsk??k gal??ri??ja! Ha tal??lt kuty??t vagy macsk??t, esetleg keresi kedvenc??t, akkor k??ldje be az ??llat f??nyk??p??t ??s egy r??vid le?­r??st hozz??!
Hírlevél
Ha fel szeretnél írtakozni előbb regisztrálj az oldalon.
Id??j??r??s
Felh??k??p H??t??rk??p
Hirdet??s
Polg??rmesteri Hivatal

A T??NTET??S

Forr??s: www.szszm.hu
Partnereink:


Hun-Web Linkek