Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Rekl??m:

P??tt??m vir??g-aj??nd??k

Ali Box Klub

Thai massz??zs

Balla ingatlan

Bosla AutoRent

Hasznos H?­rek
Column count doesn't match value count at row 1
Online Statisztika
Online vendégek: 0
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Regisztrált tagok: 690
Aktiválatlan tagok: 6940
Legújabb tag: fehasznalonev

Látogatók ma: 3517
Online látogató: 0
Max. Onlinerekord: 220
Max. napi rekord: 28603
Látogatók tegnap: 0
Látogatók a hónapban: 3517

Utolsó 24 órában: 
Rekl??m

Hirdet??si fel??let

Jel??l??

Facebbok


iwiw

Jogi impreszum:
Copyright © www.amivarosunk.hu; 2009. Minden saj??t h?­rt, minden inform??ci??t (f??nyk??pet, filmet, sz??veget, hanganyagot), amit itt az oldalon tal??lnak, forr??ssal megjel??lve (www.amivarosunk.hu), enged??ly n??lk??l megjelen?­thet??! Az oldal tartalm????rt, amit a regisztr??lt tagok ?­rnak ??s a bek??ld??tt k??pek??rt, h?­rek??rt, felel??ss??get a port??l ??s ??zemeltet??je nem v??llal! Minden megjelent h?­r??rt, amit az olvas?? k??ld be, saj??t felel??ss??gre teszi. A jogi k??vetkezm??nyeket mag??ra v??llalja! B??vebben: az oldal szab??lyzat??ban!
Szigetszentmikl??s inform??ci??s oldala linkgy??jtem??ny
Megosztások
Fogadóóra és beszélgetés a városi honlapon

Most kivételesen nem régi fényképet mutatunk be a városról "Szigetszentmiklós ANNO" hírünkben, hanem egy majdnem 10 évvel ezelőtti önkormányzati újság cikkét, amiben beszámolnak az internet adta lehetőségekkel. Sajnos a mostani városvezetés (habár majdnem ugyanazok a tagok!) már nem él a lehetőséggel. Vajon  miért?


Általános vélekedés, hogy a helyi önkormányzatok mûködésében az informatika alkalmazása alapvetô változást hozhat. Egyrészrôl megteremtheti az elektronikus ügyintézés lehetôségét, másrészrôl a folyamatos, közvetlen kapcsolattartás révén az állampolgárok kérdéseikkel, javaslataikkal segíthetik az önkormányzat mûködését.


Hazai és külföldi példák sora bizonyítja, hogy az internet segítségével számos olyan lehetôség adódik, amely nagymértékû minôségi javulást jelenthet az önkormányzatnak a lakossággal való kapcsolattartásban.

Városunk honlapja 2003. tavaszától mûködik, a www.szigetszentmiklos.hu címen olvashatják az érdeklôdôk. A honlapon igyekszünk minél több tájékoztatást adni, nemcsak magáról a városról, a városi eseményekrôl, történésekrôl, programokról, de megtalálhatók itt többek között a városi intézmények telefonszámai, címei, fontosabb közüzemi szolgáltatók elérhetôségei, a ráckevei földhivatal és városi bíróság telefonszáma és címe, a polgármesteri hivatal ügyfélfogadása, telefonszámai, a képviselô-testület felépítése, munkaprogramja, az ülések idôpontjai, napirendjei, a tanácskozások rövid összefoglalói stb.

Rendkívüli öröm látni, hogy munkánknak van értelme. Az újonnan bevezetett fórum, nagy aktivitásra sarkallta az olvasókat. Záporoztak ránk a kérdések és ötletek, persze a kritikák is. A teljesség igénye nélkül néhány téma felsorolása: rendkívül sok kérdést kaptunk a városközpont kialakítása ügyében, a településfejlesztési koncepcióval, a sportcsarnok építésével kapcsolatban, a városi forgalom, a közlekedés biztonságosabbá tétele ügyében, központi kérdés a Lakihegyi adótorony környékének hasznosítása és a Petôfi út befejezésének ügye, a szigeti gerincút megépítése.

Akiknek van lehetôsége és rendszeresen látogatják a honlapot, tapasztalják, hogy az eltelt hónapok alatt – mondhatni – életre keltek az oldalak. Persze vannak még hiányosságok, fejlesztésre váró dolgok, bôvülhetne az adattár, hiányzik egy jól olvasható térkép, készülôben vannak a virtuális séta lapjai is. Mégis úgy gondolom, hogy mindazok, akik ezekre az oldalakra kattintanak sok-sok hasznos információval gyarapodnak, talán olyan dolgokat is megtudhatnak a városról, melyek létezésérôl eddig fogalmuk sem volt. Fejleszteni kívánjuk a fórum rovatot is, közvetlen polgármesteri fogadóórát kívánunk bevezetni chat formában, hogy az azonnal felvetett kérdésekre azonnal kapjanak választ az érdeklôdôk.

Úgy gondolom, hogy mindezek a lehetôségek kihasználása által a lakosság számára sokkal nagyobb rálátási lehetôség nyílik az önkormányzat munkájára, sokkal reálisabb képet kaphatnak a város lakói a képviselôtestület mûködésérôl, kontrollálhatják az önkormányzat gazdálkodását, véleményt nyilváníthatnak, javaslatokat tehetnek, egyszóval egyre több lehetôség nyílik a valódi önkormányzatiság megvalósítására. Úgy gondolom ennek kialakítása és fejlesztése közös célja mindannyiunknak.

Czékus Mónika kommunikációs titkár


forrás: 2003. év novemberi Kisváros

Comments
Comments
Hozzászólások
#1 | Nadzsi1 - 2012/05/31 19:53:20
Fura... amikor m??g kev??s h??ztart??sban volt internet, akkor fontos volt a lakoss??g v??lem??nye ??s volt ig??ny f??rumra, v??lem??ny nyilv??n?­t??sra, most hogy m??r szinte minden h??zban van internet, ezt valahogyan nem er??lteti a v??rosvezet??s....

N??met??l: komisch...
#2 | Joe_bacsi - 2012/06/01 11:50:08
Ez nem p??rtpolitikai k??rd??s, de fogadni mern??k, hogy a mai v??rosvezet??ink ez??rt is a Gyurcs??ny-korm??nyt okoln??k...
#3 | Joe_bacsi - 2012/06/01 12:29:16
??n ??rteni v??lem a v??ros kommunik??ci??s strat??gi??j??t, miszerint a v??rosi hivatalos honlap m??sra val??, a napi h?­rek, a fogad????ra, a f??rumoz??s, stb. a Lakihegy R??di?? r??di??s ??s internetes m??dia reszortja. Ezen k?­v??l ott van m??g a DunaM??dia helyi TV ??s a Kisv??ros c. havilap is. Mit akarunk m??g? - k??rdezhetn??k a v??rosaty??k...!hmmm!
#4 | Nadzsi1 - 2012/06/01 12:43:58
?šgy ??rzem, hogy "nem j??tt ??t" neked Smile

A l??nyeget figyeld:
10 ??vvel ezel??tt volt m??r lehet??s??g kommunik??lni a v??rosvezet??ssel, ami k??tir??ny?? kommunik??ci?? volt. Most csak egyir??ny??. ??k adj??k a h?­reket, te meg befogod a sz??d.
10 ??vvel ezel??tt mondhatt??l v??lem??nyt, stb.
Most olvashatod a h?­reket, de k??sz??nik sz??pen, nem k?­v??ncsiak a v??lem??nyedre. Ha meg van, akkor felteheted lev??l form??j??ban vagy n??gyszemk??zt, azt legal??bb a t??bbi lak?? nem tudja, ?­gy nem nyithatod ki a szemeket egy-k??t ??gyben, illetve nem tudod felh?­vni a lakoss??g figyelm??t az egy??b probl??m??kra.
Nagyon j??l t??kr??zi a lakoss??gi f??rum is, ahol 2 pontot ??k szabtak meg, le is hozta ??gy h?­rbe a fizetett m??dia, hogy a napirendi ponthoz nem is sz??ltunk hozz?? (lak??k). Egy??b k??rd??sek viszont voltak. Azt viszont m??r saj??t sz??juk ?­ze szerint k??r?­tenek vagy l??sd a hivatalos jegyz??k??nyvet, ami ugyeb??r hib??s is... nos ez van. Szerinted el??g?
"Mit akarunk m??g? - k??rdezhetn??k a v??rosaty??k..."
am??gy valahogy ??n is ?­gy l??tom... de ezt mindenki tudja, hogy sz??p sz?­nj??t??k... j?? a k??ret, csak egy valamit felejtenek el, vagy csak pr??b??lj??k megj??tszani, hogy nem tudj??k...

Az??rt ??rdekes, hogy 10 ??vvel ezel??tt mennyivel liber??lisok voltak ??s most mennyire nem azok... r??ad??sul akkoriban sokkal kevesebb h??ztart??sban volt jelen az internet. J??, meg??rtem, hogy a polgi nem ??rt hozz??, de az??rt a t??bbi nagyonis! Csak h??t ugye nem sz??l sz??m, nem f??j fejem. Ja, ??s annyi ember??k dolgozik m??r ott, hogy sim??n el tudunk tartani a k??zp??nz??nkb??l egy moder??tort is...

Rem??lem, hogy eljut az ??haj K??v??r L??szl??hoz...
#5 | Joe_bacsi - 2012/06/01 13:29:13
Teljes m??rt??kben egyet??rtek veled, ez nem j??l van ?­gy!
#6 | Joe_bacsi - 2012/06/01 14:51:41
Rem??lem, hogy eljut az ??haj K??v??r L??szl??hoz...
Egyed??l ezzel az ??hajoddal kapcsolatban vagyok egy kicsit szkeptikus. El??bb fognak ezek a K??v??rt??l titkosszolg??lati inform??ci??kat k??rni a v??rosban lak??, "kellemetlenked??" szem??lyekr??l, mint hogy a helyi m??dia kiegyens??lyozottabb??, hitelesebb?? t??tel??ben k??rn??k a seg?­ts??get!Cool
#7 | Kexy - 2012/06/01 15:39:11
N??zz??tek meg pesterzs??bet honlapj??t:
http://pesterzseb...node=forum

B??rki felteheti a k??rd??s??t ??s m??g v??laszolnak is neki.

Ez az amit nem tudnak megtenni. Nem tudnak nyitni az emberek fel??.
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Még nem értékelték
Utolsó aktív fórumtémák
  Téma Megnyitva Válaszok Utolsó üzenet
[Szavazás] OFF Topik (amolyan d??h??ng??)
Minden egy??b
452710 1072 vasmacska
2012/12/28 22:56:51
K??zleked??s
Minden egy??b
284521 533 Jani
2012/12/24 15:26:28
[Szavazás] Bucka csatorn??z??s aluln??...
Bucka
59835 122 Joe_bacsi
2012/11/24 14:35:46
[Szavazás] Szigetszentmikl??si ??nkorm...
Politikai vitaf??rum
61439 192 Joe_bacsi
2012/11/07 01:20:16
Virtu??lis k??rnyezetv??del...
Minden egy??b
31176 40 Joe_bacsi
2012/11/06 00:35:43
Legújabb képek
Csak 2 ...

Beküldte:
Nadzsi1

Beküldte:
Nadzsi1

Beküldte:
Nadzsi1
Mai névnapos
Ma 2023. február 01. szerda,
Ignác napja van.
Holnap Karolina, Aida napja lesz.

Mai Névnaposok

Nincs névnaposunk

Események
<< Február 2023 >>
H K Sz Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          
Nyilvános szavazás
??n hogyan szavazna, ha k??pvisel?? lenne?

Hagyn??m a jelenlegi ??llapotot ??s minden k??pvisel?? adhatna tov??bb a k??pvisel??i keret??b??l
Hagyn??m a jelenlegi ??llapotot ??s minden k??pvisel?? adhatna tov??bb a k??pvisel??i keret??b??l
51% [51 Szavazatok]

Mev??ltoztatn??m, hogy csak a test??let egy??ttesen d??nthessen a p??nzr??l
Mev??ltoztatn??m, hogy csak a test??let egy??ttesen d??nthessen a p??nzr??l
11% [11 Szavazatok]

Megsz??ntetn??m ezt az adom??nyoz??si form??t, hiszen k??zp??nzr??l van sz??
Megsz??ntetn??m ezt az adom??nyoz??si form??t, hiszen k??zp??nzr??l van sz??
38% [38 Szavazatok]

Szavazatok: 100
Indult: 2012/07/16 06:22:11
Vége: 2012/09/11 17:50:55

Szavazás Archiv
REKL?M

Erdei falfest??s

"Keszi Gym"


Mos??g??pszerel??s

Csal??di napk??zi


Kertsz??p?­t??k


Karcs??sodjon  K??nnyed??n ak??r 2 ruham??retet!

HF Slender You St??di??


Profi ??n??letrajz k??sz?­t??s


Kids Club Szigetszentmikl??s


Erdei falfest??s

"Erdei falfest??s"


GAZDIKERES??!

Tal??lt kuty??k ??s macsk??k gal??ri??ja! Ha tal??lt kuty??t vagy macsk??, esetleg keresi kedvenc??t, akkor k??ldje be a f??nyk??p??t ??s egy r??vid le?­r??st!


Tal??lt kuty??k ??s macsk??k gal??ri??ja! Ha tal??lt kuty??t vagy macsk??t, esetleg keresi kedvenc??t, akkor k??ldje be az ??llat f??nyk??p??t ??s egy r??vid le?­r??st hozz??!
Hírlevél
Ha fel szeretnél írtakozni előbb regisztrálj az oldalon.
Id??j??r??s
Felh??k??p H??t??rk??p
Hirdet??s
Polg??rmesteri Hivatal

A T??NTET??S

Forr??s: www.szszm.hu
Partnereink:


Hun-Web Linkek