Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Rekl??m:

P??tt??m vir??g-aj??nd??k

Ali Box Klub

Thai massz??zs

Balla ingatlan

Bosla AutoRent

Hasznos H?­rek
Column count doesn't match value count at row 1
Online Statisztika
Online vendégek: 0
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Regisztrált tagok: 690
Aktiválatlan tagok: 6940
Legújabb tag: fehasznalonev

Látogatók ma: 3064
Online látogató: 0
Max. Onlinerekord: 220
Max. napi rekord: 28603
Látogatók tegnap: 0
Látogatók a hónapban: 3064

Utolsó 24 órában: 
Rekl??m

Hirdet??si fel??let

Jel??l??

Facebbok


iwiw

Jogi impreszum:
Copyright © www.amivarosunk.hu; 2009. Minden saj??t h?­rt, minden inform??ci??t (f??nyk??pet, filmet, sz??veget, hanganyagot), amit itt az oldalon tal??lnak, forr??ssal megjel??lve (www.amivarosunk.hu), enged??ly n??lk??l megjelen?­thet??! Az oldal tartalm????rt, amit a regisztr??lt tagok ?­rnak ??s a bek??ld??tt k??pek??rt, h?­rek??rt, felel??ss??get a port??l ??s ??zemeltet??je nem v??llal! Minden megjelent h?­r??rt, amit az olvas?? k??ld be, saj??t felel??ss??gre teszi. A jogi k??vetkezm??nyeket mag??ra v??llalja! B??vebben: az oldal szab??lyzat??ban!
Szigetszentmikl??s inform??ci??s oldala linkgy??jtem??ny
Megosztások
Májusi Kisváros elemzése lakossági fejjel

A múlt hónapban Kexy írt egy viszonylag keményre sikeredett, kritikus hangvételű beszámolót az önkormányzati újságról. Lássuk be, azért jogosak voltak a kritikák. Nagyon pozitív visszajelzése volt, ezért gondoltam, a májusiról most én írok véleményt.

Előre leszögezem, hogy nem tudtam annyira kritikus hangvételűre írni a beszámolómat, mint amilyet az előző havi lapról írt Kexy. Halkan megjegyzem, hogy teljes mértékben egyetértettem Kexyvel.

Nos, lássuk akkor a legutolsó kiadást:

Nekem tetszik, hogy mostanában nem az a régimódi, sablonszerű előlap látható, hanem színes, fiatalos. Most a kisvasút és a körhinta látható rajta, utalva a majális hangulatára.

Lapozok egyet.  A második oldalon az önkormányzati tájékoztatót olvashatjuk. Mivel ez egy önkormányzati lap, ezért nagyon hiányolom a beszámoló részletességét. Felületes, túl sablonos. Látszik, hogy nem arra törekedtek, hogy a legpontosabban tájékoztassanak, hanem arra, hogy kitöltsék a fénykép mellett lévő üres részeket az A4-es nagyságú oldalon. Valószínűleg ennek nyers fogalmazása a városvezetés által ellenőrzött verzió, hiszen egy átlagpolgárnak semmitmondó az egész. Ez körülbelül olyan, mint amikor hazaérve megkérdezi a feleség a férjet, hogy milyen napja volt és jön a szokásos válasz: „á, semmilyen, csak a szokásos..., reggel felkeltem, elmentem dolgozni, ebédeltem majd dolgoztam tovább. Munka után dugó volt a körúton, most már végre itthon vagyok...” Ha már önkormányzati újság, akkor elvárható, hogy pontosabb, tényszerűbb beszámolót olvashassak „tájékoztató” címszó alatt.

A harmadik oldalon pályázati kiírást olvashatunk. Gondolom, hogy ez valamilyen előírás, fel kell tüntetni a honlapon, újságban, hirdetőtáblán, stb. Alatta megint egy hirdetés, miszerint folytatódik a „Vackor” bölcsőde építése. Jajaj, ez igazán propagandistának tűnik, hiszen mindenki tudja (talán már a 3,5 éves fiam is), hogy mi történt pontosan a bölcsőde építésével. „Amivárosunkosan” szólva lehetett volna a cím ez is: „végre folytatják a várva várt bölcsőde befejezését”.

A negyedik oldalon egy nagy színes fénykép látható, amihez egy beszámoló tartozik , miszerint a macedón testvéreink itt jártak. Korrektül megtudhatjuk belőle, hogy ki mit csinált. Ennél talán nem is kell több információ a szürke hétköznapokat élő lakosság részére. Alatta kis fényképpel hírt kapunk arról is, hogy városunk rendőrkapitánya már megint találkozott az iskolaigazgatókkal. Hurrá!

Következő oldalra tekintve 70-30 arányban láthatunk fényképeket és betűket. Felső részen beszámolnak arról, hogy összefogtak a szülők és óvónők. Alul pedig arról, hogy a Föld napja alkalmából nagytakarítást végeztek a város lakói. Szerintem korrekt a tájékoztatás.

Lapozás után, elérünk a 6. oldalra, ahol pontos beszámolót olvashatunk a városi vers- és prózamondó versenyről. Alatta pedig a szigetszentmiklósi autóvadászatról informálódhatunk.

A következő oldalon, a fenti részen az egészségnapról írnak, az alsón pedig a gasztronómiai fesztiválról.

A nyolcadik oldalra érve „Határtalanul” címmel egy beszámolót olvashatunk. Számomra nem lett világos, hogy ez egy spontán osztálykirándulás volt, esetleg egy testvérvárosi látogatás.. Valószínűleg az Edda koncert és a Honfoglalás plakátja miatt, egy rövidített beszámolót sikerült betördelni. Tényleg érdekelt volna, hogy kik (iskola, baráti társaság, osztály, jeles tanulók?) mentek külföldre és konkrétan miért. Szép dolog, hogy elolvashattuk, hogy fociztak, de én „információéhesen” fejeztem be az olvasást. A beszámoló írójáról sem tudtam meg semmit, csak a nevét. Talán egy tanár? Egy utazásszervező? Nos, mindegy, legalább megtudtam, hogy voltunk Délvidéken 4 napot.

A kilencedik oldalon olvasható a júniusi program. Többen jelezték a honlapunkon is, hogy például a június 9-i városi rendezvény nincs benne. Egy ilyen programlista viszont hasznos, talán elengedhetetlen része egy önkormányzati újságnak.  Az oldal jobb alsó sarkában egy plakátot láthatunk, ami június 4-re hívja a lakosságot. Mi június 5-én kaptuk meg az újságot, tehát lecsúsztunk róla.

A tizedik oldalon egy (városunknak) nagyon fontos témáról olvashatunk teljes A4-es terjedelemben: FOCI. A bajt tetézi az is, hogy nem az SzTK-Erima utánpótlásáról van szó, hanem arról, hogy a képviselőink meccseltek a Parlament csapatával. Őszintén szólva ez a hír engem hidegen hagy, és nemhogy egy teljes oldalt szántam volna rá, de még egy mondatot sem! Több olyan hír volt a városban, ami érdemesebb lett volna ennek az oldalnak a kitöltésére. Jó-jó, a szigetszentmiklósi Kövér László is rajta van. Mekkora nagy szám!

A tizenegyedik oldalon 2 sporthírt olvashatunk.

A következő oldalon egy teljes terjedelmű plakát látható. Sportnap. Ez nagyszerű, csak az a probléma, hogy a sportnapok június 1-2-én voltak. Tudomásom szerint ezeken a napokon még egy Kisváros sem jutott el a város lakóihoz. Szóval adtunk a fekáliának egy hatalmas pofont. Ráadásul feleslegesen fizetett a város a színes festékért.

A 13. oldalon reklámfelületeket találhatunk. Azért mérget nem mernék rá venni, hogy az ezen az oldalon reklámozott cégek fizettek-e a felületért. Inkább, amolyan bemutatónak tűnik, hogy „gyertek, nézzétek meg, mert nagyon jó, mindenszépésjó és mégjobb mégszebb, csakmi, csaknektek, stb.” Erőltetett, felesleges reklámblokkok. Szóval ez egy felesleges oldal, elveszi a tényleges hírektől a szabad felületet az önkormányzati, nyomtatott sajtóban.

A 14. oldalon a szokásos képviselői elérhetőségeket olvashatjuk (ami tényleg hasznos!). Egy frappáns ötletet vettek át a város másik újságjától, mégpedig azt, hogy közlik az anyakönyvi híreket. Szerintem még ez is belefér az önkormányzati sajtó hírei közé. Az impresszum szintén ezen az oldalon található, viszont amin meglepődtem, az az, hogy hirdetési felületeket reklámoz az önkormányzati újság. Azt hittem, hogy ha már közpénzből készült nyomtatvány, akkor nem tesznek fel fizetett reklámokat. Ezzel is a hasznos hírek helyét veszik el. Ha van pénz fakivágásra, olcsó lakáseladásra, látványtervekre, akkor nehogy már ilyenen spóroljunk! Van a városban hirdetőújság, ott lehet hirdetni. Aki cégeket keres, az úgyis a reklámújságot fogja lapozgatni, nem pedig a város újságját!

A 15. oldal pedig tele van reklámmal. Ez is csak a lakosság informálásának lehetőségétől foglalja el a felületet.

A hátsó borítón pedig van összesen 4 fénykép a majálisról és a lap kb. 40%-ban szintén reklám.

Összegzésül mégis úgy vélem, hogy az újság színvonala fejlődött. A régi öreges és túlzottan propagandista stílus fiatalodott, színesedett. Látszik, hogy új szerkesztő van. Nem hiányolom a sütemény recepteket, viszont hiányoltam azt a rovatot, ahol a városlakókat kérdezik meg, illetve nagyon hiányoltam a Mede-ügy „pénzérmének a másik oldalát” is, konkrétan a múltkori riportoknak azt a folytatását, ahol szót adnak a tanári karnak és a szülőknek is. Mindenesetre fejlődött az újság színvonala, szerintem annyira nem kritizálható, mint a múltkori.

Aki esetleg máshogy látja, az a véleményét leírhatja az oldalunkon, a hír kommentjébe.

Nadzsi1

Comments
Comments
Hozzászólások
#1 | Taas - 2012/06/10 02:39:41
M??r r??gebben is panaszkodtam milli??szor itt is, hogy sosem "aktu??lis" az ??js??g.... Sz?? se r??la, n??h??ny ??ve enn??l sokkal rosszabb volt a helyzet,minden rendezv??nyr??l csak ut??lag lehet tudni.
??n pl. hi??nyolom az ??js??gb??l, hogy nagyon ritk??n mutatnak be "mikl??si" arcokat. Akit meg igen, azt tudjuk mi??rt...
R??gen mindig elolvastam az utols?? bet??ig, mostan??ban m??r unalmasnak tartom. Nekem t??k fel??letes....
#2 | Kexy - 2012/06/11 13:39:46
J??l l??tom, hogy a v?­zk??zm??r??l egy sz?? sincs?
Mert szinte a mindenkit ??rint?? v??ltoz??s valahogy nincs benne.
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Még nem értékelték
Utolsó aktív fórumtémák
  Téma Megnyitva Válaszok Utolsó üzenet
[Szavazás] OFF Topik (amolyan d??h??ng??)
Minden egy??b
452709 1072 vasmacska
2012/12/28 22:56:51
K??zleked??s
Minden egy??b
284520 533 Jani
2012/12/24 15:26:28
[Szavazás] Bucka csatorn??z??s aluln??...
Bucka
59835 122 Joe_bacsi
2012/11/24 14:35:46
[Szavazás] Szigetszentmikl??si ??nkorm...
Politikai vitaf??rum
61439 192 Joe_bacsi
2012/11/07 01:20:16
Virtu??lis k??rnyezetv??del...
Minden egy??b
31176 40 Joe_bacsi
2012/11/06 00:35:43
Legújabb képek
Csak 2 ...

Beküldte:
Nadzsi1

Beküldte:
Nadzsi1

Beküldte:
Nadzsi1
Mai névnapos
Ma 2023. február 01. szerda,
Ignác napja van.
Holnap Karolina, Aida napja lesz.

Mai Névnaposok

Nincs névnaposunk

Események
<< Február 2023 >>
H K Sz Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          
Nyilvános szavazás
??n hogyan szavazna, ha k??pvisel?? lenne?

Hagyn??m a jelenlegi ??llapotot ??s minden k??pvisel?? adhatna tov??bb a k??pvisel??i keret??b??l
Hagyn??m a jelenlegi ??llapotot ??s minden k??pvisel?? adhatna tov??bb a k??pvisel??i keret??b??l
51% [51 Szavazatok]

Mev??ltoztatn??m, hogy csak a test??let egy??ttesen d??nthessen a p??nzr??l
Mev??ltoztatn??m, hogy csak a test??let egy??ttesen d??nthessen a p??nzr??l
11% [11 Szavazatok]

Megsz??ntetn??m ezt az adom??nyoz??si form??t, hiszen k??zp??nzr??l van sz??
Megsz??ntetn??m ezt az adom??nyoz??si form??t, hiszen k??zp??nzr??l van sz??
38% [38 Szavazatok]

Szavazatok: 100
Indult: 2012/07/16 06:22:11
Vége: 2012/09/11 17:50:55

Szavazás Archiv
REKL?M

Erdei falfest??s

"Keszi Gym"


Mos??g??pszerel??s

Csal??di napk??zi


Kertsz??p?­t??k


Karcs??sodjon  K??nnyed??n ak??r 2 ruham??retet!

HF Slender You St??di??


Profi ??n??letrajz k??sz?­t??s


Kids Club Szigetszentmikl??s


Erdei falfest??s

"Erdei falfest??s"


GAZDIKERES??!

Tal??lt kuty??k ??s macsk??k gal??ri??ja! Ha tal??lt kuty??t vagy macsk??, esetleg keresi kedvenc??t, akkor k??ldje be a f??nyk??p??t ??s egy r??vid le?­r??st!


Tal??lt kuty??k ??s macsk??k gal??ri??ja! Ha tal??lt kuty??t vagy macsk??t, esetleg keresi kedvenc??t, akkor k??ldje be az ??llat f??nyk??p??t ??s egy r??vid le?­r??st hozz??!
Hírlevél
Ha fel szeretnél írtakozni előbb regisztrálj az oldalon.
Id??j??r??s
Felh??k??p H??t??rk??p
Hirdet??s
Polg??rmesteri Hivatal

A T??NTET??S

Forr??s: www.szszm.hu
Partnereink:


Hun-Web Linkek