Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Rekl??m:

P??tt??m vir??g-aj??nd??k

Ali Box Klub

Thai massz??zs

Balla ingatlan

Bosla AutoRent

Hasznos H?­rek
Column count doesn't match value count at row 1
Online Statisztika
Online vendégek: 0
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Regisztrált tagok: 690
Aktiválatlan tagok: 6940
Legújabb tag: fehasznalonev

Látogatók ma: 2431
Online látogató: 0
Max. Onlinerekord: 220
Max. napi rekord: 28603
Látogatók tegnap: 0
Látogatók a hónapban: 2431

Utolsó 24 órában: 
Rekl??m

Hirdet??si fel??let

Jel??l??

Facebbok


iwiw

Jogi impreszum:
Copyright © www.amivarosunk.hu; 2009. Minden saj??t h?­rt, minden inform??ci??t (f??nyk??pet, filmet, sz??veget, hanganyagot), amit itt az oldalon tal??lnak, forr??ssal megjel??lve (www.amivarosunk.hu), enged??ly n??lk??l megjelen?­thet??! Az oldal tartalm????rt, amit a regisztr??lt tagok ?­rnak ??s a bek??ld??tt k??pek??rt, h?­rek??rt, felel??ss??get a port??l ??s ??zemeltet??je nem v??llal! Minden megjelent h?­r??rt, amit az olvas?? k??ld be, saj??t felel??ss??gre teszi. A jogi k??vetkezm??nyeket mag??ra v??llalja! B??vebben: az oldal szab??lyzat??ban!
Szigetszentmikl??s inform??ci??s oldala linkgy??jtem??ny
Megosztások
Lefoglalták, de nem tudják bekapcsolni

Éppen folyamatban van az évszázad magyar warezpere, de úgy tűnik, ez cseppet sem szegte kedvét az illegális tartalmak árusításából haszont remélőknek. Ott folytatják, ahol mások abbahagyták: a Coldfusion sms-warez miatt bukott be, mégis vannak még ilyen oldalak. A legutóbbi ilyen ügyben a hatóság nem áll a helyzet magaslatán, de furcsa toplistára bukkanhatunk a tárhelyszolgáltató oldalán is.

Október nyolcadikán hétfőn jött a hír [1], hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 140 terabájtnyi warezt foglalt le. Az ügyben viszont egyelőre se gyanú, se gyanúsított, pedig a szervereken állítólag negyvenezer e-könyv, film, dal és szoftver illegális másolatát tárolták.

A NAV-tól megtudtuk, hogy az akciót a hivatal pénzügyi nyomozói vezették, 2009. január elseje óta hozzájuk tartozik minden ilyen ügy. Az akkor még folyamatban lévőket - a Coldfusion ügyét kivéve - elvették a korábbi hatóságoktól. Kiderült az is, hogy az eljárás egy bejelentés alapján indult, és a nyomozók állapították meg a szerverek jogsértő tartalmát – bár ennek módjáról semmilyen további tájékoztatást nem kaptunk.

Ilyet még nem látott

Mint az ügyben érintett szerverpark, a DTSH tulajdonosa elmondta, a helyszínre érkező szakértő saját elmondása szerint még soha nem dolgozott olyan rendszerrel, amit ott talált. A lefoglaláshoz a cég rendszergazdájának segítségét kérték. Állítólag a 24 óra alatt, mialatt a helyszínen voltak, összesen egy adatbázist és egy fájllistát sikerült lementeni, azonban a hatóság emberei nem keresték konkrétan az illegális tartalmakat.

A tulajdonos ezalatt éppen külföldön volt, de sms-ben utasította a kollégákat, hogy mindenben működjenek együtt a hatóságokkal, akiknek ennek ellenére is csak ezt a szerény eredményt sikerült produkálniuk. A szervereket jogilag ugyan az Inviteltől foglalták le, valójában azonban a közleményben is említett dtsh.hu tulajdonát képezik, ami egy ingyenes tárhelyszolgáltató.

Az ügyben gyanúsított nincs, a dtsh.hu tulajdonosa csupán „egyéb érdekeltként” szerepel az ügyben, azonban még erről sem kapott semmilyen hivatalos papírt, csupán telefonon közölték vele, sokadik megkeresés után.

A szervereken kívül a könyvelést is lefoglalták még szeptember ötödikén, azonban ehhez sem nyúltak a mai napig sem: ez akkor derült ki, amikor a cég tulajdonosa visszakérte a hatóságoktól, hogy le tudja rendezni az esedékes adóügyeket – aminek végeredményét a lefoglaló hatóságnak, a NAV-nak fog benyújtani. A panaszokra a hivatal nem reagált, pedig a tulajdonos írásban jelezte, hogy pótolhatatlan dolgok vannak a szerveren.

„Nincs elég áramunk”

A szerverek valószínűleg csak porosodnak valahol, mivel a NAV felhívta a cég tulajdonosát, és kérte, hadd vigyék vissza a szervereket, mivel nincs elég áramuk, nem tudják még bekapcsolni sem a szerverparkot – állítja a tulajdonos. Kérték azt is, hogy a cég rendszergazdája legyen jelen, mivel a szakértő nem ért hozzá. Ezzel a kéréssel kapcsolatban is megkerestük a hatóságot, azonban csak azt a választ kaptunk, hogy „ennél több részletet a nyomozás érdekeire tekintettel nem tudunk megosztani a nyilvánossággal".

A DTSH tulajdonosa szerint apróbb dolgokkal is volt gondja a NAV-nak, például a lefoglalás helyszínén, a cég nyomtatójával nyomtattak, mert máshogy nem tudták megoldani. A szerverterem egyébként a NAV közleményétől eltérően a tulajdonos szerint nem húsz-, hanem harmincmillió forintot ér, ráadásul a 140 terabájt warez adat is légből kapott, mivel a szerverparkhoz tartozó tárhely valójában 190 terabájtos, valamint a lefoglaláskor nem is kerestek konkrétan illegális tartalmakat.

Premier filmek

A NAV esetlenkedése ellenére úgy tűnik, hogy a cég szerverein a felhasználók valóban tároltak jogsértő dolgokat is. Nyilván a bírósági eljárásig nem lehet ilyen biztosan állítani, de laikusként erősen gyanítható, hogy valóban futottak illegális tartalmakat ajánló oldalak a szervereken.

A DTSH saját toplistája [2] szerint ugyanis a vezető, utp.dtsh.hu címen futó oldal (a NAV korábbi közleménye szerint ez volt az egyik célpont) filmekkel és játékokkal foglalkozott, de sokat elmond, hogy a listában olyan oldalakat találunk, mint a „Premier Filmek", vagy a „Movies & Games".

A cég maga írja weboldalán, hogy a felhasználók rendelkezésére áll egy védett tárhely, amelyet SMS-regisztráció után vehetnek igénybe – ez egyértelműen az emeltdíjas sms-sel működő warezoldalak működési elve. Bár a tárhelyszolgáltató weboldal zavartalanul üzemel, a korábbi toplistás oldalak nem elérhetőek, a látogatókat a korábbi tartalom helyett egy rövid üzenet fogadja: „Tajekoztato hamasoran levelben es a www.dtsh.hu fooldalon!".

www.index.hu

Comments
Comments
Hozzászólások
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Még nem értékelték
Utolsó aktív fórumtémák
  Téma Megnyitva Válaszok Utolsó üzenet
[Szavazás] OFF Topik (amolyan d??h??ng??)
Minden egy??b
452704 1072 vasmacska
2012/12/28 22:56:51
K??zleked??s
Minden egy??b
284515 533 Jani
2012/12/24 15:26:28
[Szavazás] Bucka csatorn??z??s aluln??...
Bucka
59832 122 Joe_bacsi
2012/11/24 14:35:46
[Szavazás] Szigetszentmikl??si ??nkorm...
Politikai vitaf??rum
61439 192 Joe_bacsi
2012/11/07 01:20:16
Virtu??lis k??rnyezetv??del...
Minden egy??b
31174 40 Joe_bacsi
2012/11/06 00:35:43
Legújabb képek
Csak 2 ...

Beküldte:
Nadzsi1

Beküldte:
Nadzsi1

Beküldte:
Nadzsi1
Mai névnapos
Ma 2023. február 01. szerda,
Ignác napja van.
Holnap Karolina, Aida napja lesz.

Mai Névnaposok

Nincs névnaposunk

Események
<< Február 2023 >>
H K Sz Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          
Nyilvános szavazás
??n hogyan szavazna, ha k??pvisel?? lenne?

Hagyn??m a jelenlegi ??llapotot ??s minden k??pvisel?? adhatna tov??bb a k??pvisel??i keret??b??l
Hagyn??m a jelenlegi ??llapotot ??s minden k??pvisel?? adhatna tov??bb a k??pvisel??i keret??b??l
51% [51 Szavazatok]

Mev??ltoztatn??m, hogy csak a test??let egy??ttesen d??nthessen a p??nzr??l
Mev??ltoztatn??m, hogy csak a test??let egy??ttesen d??nthessen a p??nzr??l
11% [11 Szavazatok]

Megsz??ntetn??m ezt az adom??nyoz??si form??t, hiszen k??zp??nzr??l van sz??
Megsz??ntetn??m ezt az adom??nyoz??si form??t, hiszen k??zp??nzr??l van sz??
38% [38 Szavazatok]

Szavazatok: 100
Indult: 2012/07/16 06:22:11
Vége: 2012/09/11 17:50:55

Szavazás Archiv
REKL?M

Erdei falfest??s

"Keszi Gym"


Mos??g??pszerel??s

Csal??di napk??zi


Kertsz??p?­t??k


Karcs??sodjon  K??nnyed??n ak??r 2 ruham??retet!

HF Slender You St??di??


Profi ??n??letrajz k??sz?­t??s


Kids Club Szigetszentmikl??s


Erdei falfest??s

"Erdei falfest??s"


GAZDIKERES??!

Tal??lt kuty??k ??s macsk??k gal??ri??ja! Ha tal??lt kuty??t vagy macsk??, esetleg keresi kedvenc??t, akkor k??ldje be a f??nyk??p??t ??s egy r??vid le?­r??st!


Tal??lt kuty??k ??s macsk??k gal??ri??ja! Ha tal??lt kuty??t vagy macsk??t, esetleg keresi kedvenc??t, akkor k??ldje be az ??llat f??nyk??p??t ??s egy r??vid le?­r??st hozz??!
Hírlevél
Ha fel szeretnél írtakozni előbb regisztrálj az oldalon.
Id??j??r??s
Felh??k??p H??t??rk??p
Hirdet??s
Polg??rmesteri Hivatal

A T??NTET??S

Forr??s: www.szszm.hu
Partnereink:


Hun-Web Linkek