Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Rekl??m:

P??tt??m vir??g-aj??nd??k

Ali Box Klub

Thai massz??zs

Balla ingatlan

Bosla AutoRent

Hasznos H?­rek
Column count doesn't match value count at row 1
Online Statisztika
Online vendégek: 0
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Regisztrált tagok: 690
Aktiválatlan tagok: 6940
Legújabb tag: fehasznalonev

Látogatók ma: 1970
Online látogató: 0
Max. Onlinerekord: 220
Max. napi rekord: 28603
Látogatók tegnap: 0
Látogatók a hónapban: 1970

Utolsó 24 órában: 
Rekl??m

Hirdet??si fel??let

Jel??l??

Facebbok


iwiw

Jogi impreszum:
Copyright © www.amivarosunk.hu; 2009. Minden saj??t h?­rt, minden inform??ci??t (f??nyk??pet, filmet, sz??veget, hanganyagot), amit itt az oldalon tal??lnak, forr??ssal megjel??lve (www.amivarosunk.hu), enged??ly n??lk??l megjelen?­thet??! Az oldal tartalm????rt, amit a regisztr??lt tagok ?­rnak ??s a bek??ld??tt k??pek??rt, h?­rek??rt, felel??ss??get a port??l ??s ??zemeltet??je nem v??llal! Minden megjelent h?­r??rt, amit az olvas?? k??ld be, saj??t felel??ss??gre teszi. A jogi k??vetkezm??nyeket mag??ra v??llalja! B??vebben: az oldal szab??lyzat??ban!
Szigetszentmikl??s inform??ci??s oldala linkgy??jtem??ny
Megosztások
December 10. Az Emberi Jogok Világnapja

Mik az emberi jogok?

1948. december 10-én az ENSZ Közgyűlése elfogadta az emberi jogokról szóló egyetemes nyilatkozatot. Mrs. Eleanor Roosevelt által vezetett bizottság, írásba foglalt egy különleges dokumentumot, amely tartalmazza azon jogokat, ami minden embert egyformán megillet ebben az univerzumban az okból, hogy mindannyian egyformán emberi lények vagyunk.
Ezen dokumentum az ENSZ Egyetemes Emberi Jogok Nyilatkozata, amelyet 30 cikkben – azaz harminc pontban - fogalmaztak meg. Az 1950. december 10-i ülésen pedig, december 10.-ét, az Emberi Jogok Napjává nyilvánították.

Mit is jelent a jog szó? – emberi mivoltunkból, társadalmi helyzetünkből folyó szabadság valamire. Pld. ez a saját jogom.

Emberi jog: egyike azon alapjogoknak, amely alapján az emberrel méltányosan bánnak.
Méltányosan: a másik ember helyzetét és igényeit tekintetbe veszi, értékeit, érdemeit, jogait figyelembe veszi és elismeri.

Az emberi jogok tehát azt jelentik, hogy az emberek méltányosan bánnak egymással, mint, ahogyan a hatalmon lévő vezetés is méltányosan bánik velük!

Ismerik e az emberek emberi jogaikat?
A tapasztalatok azt mutatják, hogy nem ismerik az emberek emberi jogaikat. Pedig, ha az életnek erről a területéről is tudást gyűjtenének, tudásuk növelésével képesek volnának jobb életet élni és könnyebben kezelni a problémáikat, nehézségeiket. Kevésbé lennének hatásai a környezetükben előforduló ártó szándékoknak, jobban tudnák segíteni és tiszteletben tartani egymást. Így aztán boldogabb családokat, szomszédokat, az iskolákban és a munkahelyeken békességben egymás mellett élő gyermekeket, embereket találhatnánk. Végül, mi mindannyian békésebb és boldogabb életet élhetnénk. Ezen boldogabb élet megvalósításának eszközeként születtek meg az emberi jogok.
A mai zűrzavaros világban ez a tudás lehetne egy egyetemes biztos pont, amire mindannyian támaszkodhatunk mindennapi életünk során.

Gyermekeink a jövőnk!
Ma keveset tesznek a világban azért, hogy megtanítsák a fiataloknak, az embereknek az emberi jogaikat. Ha valaki nem speciálisan ezzel a területtel foglalkozik és megkérdezik tőle, ismeri- e az emberi jogokat és mik is azok – hát a válasz elég elgondolkodtató, minden esetben!

Az emberi jogok tanítása. A tanulás célja.

emberi jogi képzés
oklevél átadás


2003-ban elkészítettem egy emberi jogi képzési programot, amelyet Magyarország nyolc általános, közép- és főiskolájában közel nyolcszáz diák tanulmányozott a 2004-es tanévben.

Ez a program megtanítja a gyermekeket, a fiatalokat, az embereket azokra az alapvető emberi jogokra, amikkel mindannyian ezen a Földön egyformán születtünk, egyformán rendelkezünk vele, egyformán mindannyiunké

A kezünkben van az eszköz, aminek a pontos ismeretével meg tudunk alapozni egy józanabbul gondolkodó civilizációt. A ma gyermekét, aki a holnap felnőtt embere lesz s elvárjuk tőle, hogy felelősségteljesen éljen önmagáért, a családjáért, a csoportjaiért – akikhez tartozik – és emberként ezen a Földön, minden embertársáért, az életért, a növényért, állatért és megtermelt, megteremtett javainkért.

Ezen tanulásnak megértés a végeredménye. A végeredmény pedig abban mérhető le, ahogyan az életben alkalmazzák a tudást.

A tanításhoz, először a pedagógusokat készítettem fel a programra, majd a diákok az ő segítségükkel haladtak végig a programon.

Megkérdeztük mindannyiukat emberi jogaik ismeretéről tanulmányaik előtt, majd ismét, tanulmányaik után.

Döbbenetes válaszokat kaptunk tőlük, amelyek mind arra sarkalltak bennünket, hogy létfontosságú tanítani az emberi jogokat.

A több ezer választ egy független kutató csoport összesítette, és a – Magyarországon egyedüli - kutatási eredményeinket eljuttattuk országunk legmagasabb szintű vezetőihez azzal a kéréssel, hogy közösen együtt tegyünk meg mindent azért, hogy minden magyar oktatási intézményben oktassák az emberi jogokat!

Ha csupán egy mondatban kellene összefoglalnom ennek a hatalmas munkának az eredményeit az így szólna: az emberi jogok tanulmányozásának igen fontos eredménye, hogy a tudás szerepe jelentős mértékben felértékelődött a fiatalok körében!

Miért tartod fontosnak, hogy az emberek ismerjék emberi jogaikat? – Idézetek a diákok válaszaiból.

Általános iskolások: „Szerintem nincs olyan ember, akinek ne lenne fontos a saját joga.” „Nem is értem, miért kell ennek olyan „titkosnak” lennie.”

Középiskolások: „Nem érem, hogy ezeket a fontos jogokat, az emberek miért nem tartják be.” „Ettől, szerintem, nő az emberek között a tisztelet.” „Most jöttem rá, hogy ezt ma már egyre többet használják a világban.” „Én, most még nem tudok segíteni, de az biztos, hogy csökkenteni tudom a bajt azzal, hogy én magam nem válok korrupttá.” Több emberi jogot ismerek, mint eddig és rájöttem, hogy az evidensnek tűnő dolgok, valójában az emberi jogok közé tartoznak.”

Főiskolások:
„Rengeteg dologhoz van jogunk, amiről nem is tudunk, sajnos.” „Fontos tudni ezt, mert ez által műveltebbek lesznek az emberek.” „Ha ismerjük az emberi jogainkat, meg tudjuk védeni magunkat azokkal szemben, akik vissza akarnak élni „tudatlanságunkkal”.” „Rengeteg minden volt, amivel eddig nem voltam tisztában, de ennek a tanulásnak a segítségével kevésbé ismert dolgokról kaptam tisztább képet.” „ Azért tartom fontosnak, hogy mindenki ismerje az emberi jogokat, mert a mindennapokban a társadalomba való beilleszkedés ez által akadálymentesen történik.”

Mi mind…!

Nap, mint nap tapasztalhatjuk, hogy egyre nagyobb baj van a világban! Az én gyermekem és az Ön gyermeke, az én családom és az Ön családja, az én városom és az Ön falva, városa és országa is, mi mind ismeretterjesztéssel, tanulással és tanítással, művészeti munkával és bármilyen más munkával is, mi mind adhatunk tudást az embereknek önmagukról!

Ha szeretné megismerni kutatási eredményeinket, ha szeretne méltányosabb, toleránsabb környezetben élni és szeretne részt venni egy emberi jogi képzésben, projektben, vagy készséggel támogatná azt, kérem, vegye fel velem a kapcsolatot!

http://www.youtube.com/watch?v=R0NLiQn5Nik

Krepsz Ági - Éretted születtek az emberi jogok – zenei aláfestés: Szűts István

Szívélyes üdvözlettel:

Krepsz Ági
Irodalmi és Művészeti Díjas költő, festőművész
az emberi jogok szószólója

Elérhetőségek:
06-70-70-36117

muveszkepzo@gmail.com

Comments
Comments
Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Még nem értékelték
Utolsó aktív fórumtémák
  Téma Megnyitva Válaszok Utolsó üzenet
[Szavazás] OFF Topik (amolyan d??h??ng??)
Minden egy??b
452704 1072 vasmacska
2012/12/28 22:56:51
K??zleked??s
Minden egy??b
284515 533 Jani
2012/12/24 15:26:28
[Szavazás] Bucka csatorn??z??s aluln??...
Bucka
59831 122 Joe_bacsi
2012/11/24 14:35:46
[Szavazás] Szigetszentmikl??si ??nkorm...
Politikai vitaf??rum
61437 192 Joe_bacsi
2012/11/07 01:20:16
Virtu??lis k??rnyezetv??del...
Minden egy??b
31174 40 Joe_bacsi
2012/11/06 00:35:43
Legújabb képek
Csak 2 ...

Beküldte:
Nadzsi1

Beküldte:
Nadzsi1

Beküldte:
Nadzsi1
Mai névnapos
Ma 2023. február 01. szerda,
Ignác napja van.
Holnap Karolina, Aida napja lesz.

Mai Névnaposok

Nincs névnaposunk

Események
<< Február 2023 >>
H K Sz Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          
Nyilvános szavazás
??n hogyan szavazna, ha k??pvisel?? lenne?

Hagyn??m a jelenlegi ??llapotot ??s minden k??pvisel?? adhatna tov??bb a k??pvisel??i keret??b??l
Hagyn??m a jelenlegi ??llapotot ??s minden k??pvisel?? adhatna tov??bb a k??pvisel??i keret??b??l
51% [51 Szavazatok]

Mev??ltoztatn??m, hogy csak a test??let egy??ttesen d??nthessen a p??nzr??l
Mev??ltoztatn??m, hogy csak a test??let egy??ttesen d??nthessen a p??nzr??l
11% [11 Szavazatok]

Megsz??ntetn??m ezt az adom??nyoz??si form??t, hiszen k??zp??nzr??l van sz??
Megsz??ntetn??m ezt az adom??nyoz??si form??t, hiszen k??zp??nzr??l van sz??
38% [38 Szavazatok]

Szavazatok: 100
Indult: 2012/07/16 06:22:11
Vége: 2012/09/11 17:50:55

Szavazás Archiv
REKL?M

Erdei falfest??s

"Keszi Gym"


Mos??g??pszerel??s

Csal??di napk??zi


Kertsz??p?­t??k


Karcs??sodjon  K??nnyed??n ak??r 2 ruham??retet!

HF Slender You St??di??


Profi ??n??letrajz k??sz?­t??s


Kids Club Szigetszentmikl??s


Erdei falfest??s

"Erdei falfest??s"


GAZDIKERES??!

Tal??lt kuty??k ??s macsk??k gal??ri??ja! Ha tal??lt kuty??t vagy macsk??, esetleg keresi kedvenc??t, akkor k??ldje be a f??nyk??p??t ??s egy r??vid le?­r??st!


Tal??lt kuty??k ??s macsk??k gal??ri??ja! Ha tal??lt kuty??t vagy macsk??t, esetleg keresi kedvenc??t, akkor k??ldje be az ??llat f??nyk??p??t ??s egy r??vid le?­r??st hozz??!
Hírlevél
Ha fel szeretnél írtakozni előbb regisztrálj az oldalon.
Id??j??r??s
Felh??k??p H??t??rk??p
Hirdet??s
Polg??rmesteri Hivatal

A T??NTET??S

Forr??s: www.szszm.hu
Partnereink:


Hun-Web Linkek